Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΧΩΡΙΟ: Ένα κομικ Τρικαλινού δημιουργού



Ο Αποστόλης Ιωάννου αποτυπώνει τη Θεσσαλική φύση και παράδοση 
Σε μια εποχή όπου όλα μοιάζουν να γυρίζουν γύρω από τις μεγαλουπόλεις και την κουλτούρα τους, ο Τρικαλινός εικονογράφος και δημιουργός comics, Αποστόλης Ιωάννου, εμπνέεται από την ανεπιτήδευτη αγάπη του για την ελληνική ύπαιθρο και παράδοση, δημιουργώντας ένα graphic novel-φόρο τιμής στην παραμυθένια διάσταση μιας πραγματικότητας που χάθηκε.
Αποτέλεσμα όχι μόνο της αγάπης του δημιουργού του, αλλά και της εντατικής έρευνας που προηγήθηκε σε θέματα λαογραφικού και φυσικού ενδιαφέροντος, ΤΟ ΧΩΡΙΟ είναι μια δουλειά που ζητά την πολύτιμη βοήθειά σας, μέσω καμπάνιας στη διεθνή πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης, Indiegogo.
ΤΟ ΧΩΡΙΟ είναι ένα graphic novel 80 ασπρόμαυρων σελίδων που διηγείται μια απλή, όσο και όμορφη ιστορία: Οι σχέσεις των νέων γενεών με τις παλαιότερες, μέσω εικόνων που αποτυπώνουν την ελληνική ηπειρωτική φύση, την αρχιτεκτονική των χωριών της, τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες, τα πανηγύρια, τα παιδικά παιχνίδια, και –εν γένει- την ανεμελιά μιας ζωής με πιο αργούς, πιο «ανθρώπινους» ρυθμούς. Μιας εποχής που πέρασε.


«Αυτά που θέλω να πω, τα λέω μέσω των εικόνων και των χαρακτήρων και όχι μέσω του σεναρίου. Το σενάριο είναι δευτερεύον, απλά μια αφορμή, ένα "απαλό" και διακριτικό backround»
Αποστόλης Ιωάννου

Προκειμένου να καλυφθούν οι δημιουργικές και εκτυπωτικές ανάγκες του graphic novel, ανοίξαμε στις 5 Δεκεμβρίου, καμπάνια συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding) στη διεθνή πλατφόρμα, Indiegogo, η οποία σε μόλις 4 ημέρες πλησίασε το 25% του στόχου της. Η καμπάνια θα ολοκληρωθεί στις 3 Φεβρουαρίου. Στο μεταξύ, σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τη σελίδα της καμπάνιας, κι αν βρείτε ενδιαφέροντα όσα δείτε και διαβάσετε, να  υποστηρίξετε κι εσείς αυτό το ξεχωριστό project, επιλέγοντας ένα από τα διαθέσιμα πακέτα.


Ο δημιουργός
Ο Αποστόλης Ιωάννου γεννήθηκε στα Τρίκαλα, όπου και διαμένει. Εικονογράφος και δημιουργός comics, έχει επίσης στο ενεργητικό του εικονογραφήσεις για παιδικά και εκπαιδευτικά βιβλία, αφίσες συναυλιών και εξώφυλλα δίσκων. Comics του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά fanzines (ΕVOL 2, FART 2), ενώ τo 2013, κυκλοφόρησε το πρώτο μεγάλο, ολοκληρωμένο comic του, ΒΑΘΥ ΔΑΣΟΣ (Comicdom Press). Το 2014 κυκλοφόρησε την ιστορία ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ και το πρώτο τεύχος του comic TO ΡΟΜΠΟΤ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ. Ένα τρισέλιδο δείγμα από την επερχόμενη δουλειά του, ΤΟ ΧΩΡΙΟ, φιλοξενήθηκε στην έκθεση comics και εικονογράφησης, Εν Αιθρία 5, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Ίσπρα της Ιταλίας, ενώ με δείγματα του ίδιου project εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 4ο Σαλόνι Κόμικς (Salonul European De Banda Desenata) που έλαβε χώρα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Βουκουρεστίου.
Εικονογραφήσεις και comics του Αποστόλη Ιωάννου, μπορείτε να δείτε στο http://blackbirdzoo.blogspot.gr/
Το crowdfunding
Είναι ο πιο σύγχρονος και ταχύτερα διαδιδόμενος τρόπος χρηματοδότησης. Λειτουργεί από το 2009 στις ΗΠΑ και σε χώρες της Ευρώπης και καταγράφει ήδη εντυπωσιακές ιστορίες επιτυχίας, για χιλιάδες ενδιαφέροντα projects σε όλους τους τομείς της καλλιτεχνικής, εμπορικής και φιλανθρωπικής δραστηριότητας, δίνοντας τη δυνατότητα  στους εμπνευστές τους  να κάνουν την ιδέα τους πράξη, χάρη στις µικρές επενδύσεις χιλιάδων χρηστών του Διαδικτύου.

Ο χρήστης προσφέρει ο ίδιος όσα χρήματα επιθυμεί για τη χρηματοδότηση του project, λαμβάνοντας μια σειρά από “perks” (ανταλλάγματα) του ενδιαφέροντός του, χωρίς να ρισκάρει στο ελάχιστο τα χρήματά του.


1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για την πολύ ενδιαφέρουσα και αξιόλογη δουλειά σας !!!
    Καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή