Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ατομική έκθεση Τσιναρίδη Κωνσταντίνου




Η IN ART GALLLERY σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Τσιναρίδη Κων/νου, την Πέμπτη 13/05/2010, στις 20:00, Παγκάλου 9, (πλατεία Λαναρά).
Η Έκθεση θα διαρκέσει έως 31/05/2010.
Τα εγκαίνια θα γίνουν παρουσία του καλλιτέχνη.
Η βραδιά θα συνοδεύεται από ντουέτο βιολιών.
Ωράριο λειτουργίας:
ΔΕ ,ΤΕ, ΠΑ: 11:00-14:30 KAI 19:00-22:00 , ΤΡ, ΠΕ , ΣΑ : 11:00 – 14:30

Σύντομο βιογραφικό


Ο Κώστας Τσιναρίδης γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1955 Τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσολονίκης και σήμερα εργάζεται στο Νοσοκομείο Τρικάλων ως Ακτινολόγος.Τα πρώτα μαθήματα της ζωγραφικής τα πήρε στην Πάρμα της Ιταλίας κατά την διάρκεια των πρώτων του σπουδών εκεί.
Στην πρώτη του ζωγραφική περίοδο χρησιμοποιούσε αραιωμένο ελαιόχρωμα που το εκτόξευε με ιατρική σύριγγα στο μουσαμά, δίνοντας έτσι ομοιογενή όγκο στο κυρίως θέμα, πάνω σε συγκεκριμένες φόρμες. Για τη πρωτότυπη αυτή δουλειά του βραβεύτηκε δύο φορές από την Ένωση Ελλήνων Δημοσιογράφων. Η μέθοδος αυτή πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για ψυχοθεραπευτικούς λόγους.
Στη δεύτερη ζωγραφική του περίοδο χρησιμοποιούσε μικτή τεχνική, με σύριγγα, σπρέι και πινέλο.
Στην τρίτη ζωγραφική του περίοδο χρησιμοποιεί πινέλο. Παρουσιάζονται επίσης και αρκετά έργα με παστέλ. Τα θέματα του είναι Υπερεαλιστικά. Στους πίνακες του εναλλάσσονται φιγούρες αέρινες σε ονειρικά τοπία με φιγούρες γκροτέσκες και σκληρές, αντιπροσωπεύοντας αξίες, χαμένα ιδανικά, φιλοσοφικές έννοιες και προσωπικές τοποθετήσεις.
Σήμερα χρησιμοποιεί όλες τις μεθόδους ξεχωριστά.
Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Καλλιτεχνών.
Στοιχεία για τον Κώστα Τσιανρίδη και το έργο του περιέχονται: στην Εγκυκλοπαίδεια "Σύγχρονοι Γιατροί Καλλιτέχνες" (Εκδόσεις Λίτσας, 1994 σελ. 196-9). Πίνακας του έχει γίνει εξώφυλλο στο εικαστικό περιοδικό "ΕΙ" (τεύχος 3,1996). Πίνακας του έχει γίνει οπισθόφυλλο σε ενημερωτικό έντυπο για τη Δωρεά Μυελού των Οστών. Πίνακας του έχει γίνει εξώφυλλο σε εργασία της Γυναικολογικής Κλινικής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου "ΜΕΤΑΞΑ" με θέματα την Αμηνόρροια.
Επίσης έχει κάνει 20 ατομικές εκθέσεις & πολλές ομαδικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου