Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Έκθεση αστροφωτογραφίας στα Τρίκαλα

Έκθεση αστροφωτογραφίας στα Τρίκαλα


Μια ιδιαίτερη εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Τρικκαίων, και το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων το Σάββατο 17 Απριλίου.
Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, στις 7 μ.μ.. ο κ. Διονύσης Σιμόπουλος, διευθυντής του νέου ψηφιακού Πλανητάριου του Ιδρύματος Ευγενίδου, αρχικά θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο «Ο Άνθρωπος και το Σύμπαν».
Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενημερωτικές εισηγήσεις, την εξελικτική πορεία του ανθρώπου στα εξερευνητικά ταξίδια, μελέτες που έχουν εκπονηθεί, τη γέννηση, τη ζωή και το θάνατο των άστρων, τα πλανητικά νεφελώματα, τις μαύρες τρύπες και όλα αυτά σε γλώσσα απλή και εύληπτη ώστε να γίνεται κατανοητή και προσιτή σε όλους.
Στη συνέχεια στο Κουρσούμ Τζαμί ( 9 μ.μ.) θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης της αστροφωτογραφίας «Εικόνες από Σύμπαν». Οι περισσότερες από τις έγχρωμες εικόνες αυτής της έκθεσης λήφθησαν με τη βοήθεια του Αγγλοαυστραλιανού Τηλεσκοπίου (ΑΑΤ) και του Βρετανικού Τηλεσκοπίου Schmidt (UKST) του Αγγλοαυστραλιανού Αστεροσκοπείου, στο Όρος Siding Spring στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας.
Πέρα από την αισθητική πλευρά τους, οι φωτογραφίες αυτές επελέγησαν με στόχο να δώσουν στο κοινό την ευκαιρία να εκτιμήσει την εξαιρετική σημασία που έχει το χρώμα στην κατανόηση του φυσικού κόσμου, που εδώ παρουσιάζεται ως μια σειρά κοσμικών τοπίων σε όλες τις κλίμακες. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 30 Απριλίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου